Web sunucunuzda çalıştırmak istediğiniz herhangi bir yazılımın kendi parametrelerini karşılaması gerekir. Örneğin, WordPress minimum 5.2.4 PHP sürümünü gerektirir. Sunucu yapılandırmasına bağlı olarak bazı PHP ayarları değiştirilebilir ve bazıları değiştiremez, ancak hepsi phpinfo dosyasında bulunabilir. Bu rehber, phpinfo dosyasının nasıl oluşturulacağını ve sunucuda hangi PHP modüllerinin etkin olduğunu ve değerlerinin ne olduğunu açıklar.
Bu rehbere başlamadan önce aşağıdakilere ihtiyacınız var:
Phpinfo dosyası oluşturmak için pek çok yol var. Bu rehberde Dosya Yöneticisi kullanılarak bunun nasıl yapılacağını göstereceğiz, ancak yerel bilgisayarda dosya oluşturup FTP istemcisi yardımıyla daha sonra sunucuya yükleyerek aynı sonucu elde edebilirsiniz.
Hosting kontrol panelinize erişerek devam edin ve Dosya Yöneticisi‘ni açın.
public_html dizinine girin ve yeni bir dosya oluşturmak için Dosya düğmesine tıklayın.
Dosyayı phpinfo.php olarak adlandırarak oluşturun.
Bu adımda, zaten public_html dizininde phpinfo.php adlı boş bir dosyaya sahip olmalısınız. Şimdi içeriğini düzenlemek için üzerine sağ click yapıp Düzenle seçeneğine tıklayın.
Şimdi aşağıdaki kodu kopyalayıp metin düzenleyicisine yapıştırın.
<?php phpinfo(); ?>
Tamamladığınızda değişiklikleri kaydedin.
İşte bu, PHP ortam ayarlarını gösterecek bir PHP dosyasını başarıyla oluşturdunuz.
Eğer bu rehberi takip ettiyseniz, PHP dosyanız public_html dizininde ve phpinfo.php adında olmalıdır. Dolayısıyla tarayıcıda alan adınızın sonuna /phpinfo.php ekleyerek bu dosyaya ulaşabileceğiniz anlamına gelir. Örnek: http://alanadiniz.com/phpinfo.php
Tarayıcı ile ulaştığınızda aşağıdakine benzer bir ekranla karşılaşmalısınız:
Bu sayfada tüm PHP ortam ayarlarını görebilirsiniz.
Bu rehberi tamamlayarak phpinfo dosyasını nasıl oluşturacağınızı ve PHP ortam ayarlarını nasıl kontrol edeceğinizi öğrendiniz. Bu bilgi, hosting yapılandırmanızı kontrol etmek veya belirli PHP modüllerini gerektiren yazılımlarını çalıştırmak istediğinizde kullanışlıdır.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.